In de artikelen van dit magazine wordt verwezen naar verschillende onderzoeken die het WODC al dan niet in samenwerking met derden heeft uitgevoerd. Deze onderzoeken, maar ook anderen op het terrein van migratie,  zijn te vinden op de website wodc.nl Een selectie met directe link naar de vindplaats is hieronder opgenomen.

Selectie van onderzoeken

De invulling van het participatieverklaringstraject in Nederlandse gemeenten (de Vries, Noyon, van der Meer & Kulu-Glasgow, 2019)

Een kwestie van tijd? De integratie van asielmigranten, een cohortonderzoek (Mailiepaard, Witkamp & Jennissen (red.), 2017)

Migratie in beeld (Maliepaard, van der Meer, Noyon & Schans, 2018)

Op de vlucht (Maliepaard & Schans, pp. 53-67) In: Syriërs in Nederland (Dagevos, Huijnk, Maliepaard & Miltenburg (red.), 2018)

Opnieuw beginnen: Achtergronden van positieverschillen tussen Syrische statushouders  (Miltenburg, Dagevos, & Huijnk (red.), 2019)

Van perceptie naar feit: Asielzoekers en buurtcriminaliteit (Achbari & Leerkes, 2017)

Syriërs in Nederland (Dagevos, Huijnk, Maliepaard & Miltenburg (red.), 2018)

Unaccompanied minor asylum seekers in The Netherlands: choice or chance? (Kulu-Glasgow,  Noyon, Smit, & Shagiwal, 2019)

Verblijfsintenties van Syrische statushouders in Nederland (Noyon & Maliepaard, pp. 52-59) In: Opnieuw beginnen: Achtergronden van positieverschillen tussen Syrische statushouders (Miltenburg, Dagevos & Huijnk (red.), 2019)

Meer lezen over dit onderwerp?

Aantrekkelijkheid van Nederland voor kennismigranten: Een onderzoek naar hoe aantrekkelijk kennismigranten Nederland vinden als potentieel vestigings- en carrièreland (Buers, Klaver, Witkamp, Duysak (medew.), Verbeek (medew.), Bouterse (medew.) & Mack (medew.), 2018)

Evaluatie logeerregeling COA (de Gruijter & van Rooijen, 2019)

Vooronderzoek data en methoden illegalenschatting (Snippe & Mennes, 2018)